Liperin kunnan talousarviovaltuusto 8.12.14

Liperin kunnanvaltuusto kokoontui tänään hyvässä yhteisymmärryksessä luomaan tulevaisuuden visiota. Kattamatonta alijäämää on vielä, ja valtuustokauden tavoitteisiin pääsemiseen vielä matkaa. Hyvässä alussa ollaan. Kipeätkin päätökset koululakkauttamiseen ovat alkaneet pikku hiljaa näkyä myös taloudessa. Ennalta ehkäisevään työhön on panostettava ja siinä mallipilottina osaltaan vuoden alussa käynnistyvä perhekeskus toivottavasti näyttää mallia.
Siun sotea- luodaan, valtakunnan päätöksiä odotellaan. Valtionosuusuudistus vaikuttaa monessa kunnassa.
Uusi terveyskeskus tulee olemaan enemmän kuin odotettu, vaikka siitäkin voidaan monta mieltä olla missä sen fyysisesti olisi pitänyt sijaita. Demokratia on onneksemme olemassa.

Työllistämistoimenpiteet tuetusti tms voivat joko onnistua tai aiheuttaa kunnalle kalliit maksut. Onnistuneiden polutusten, riittävän ohjauksen ja tuen (myös mt- ja päihdepalvelujen osalta) merkitys korostuu entisestään.

Perussuomalaisten alulle panema ponsi (johon itsekin nimeni kirjoitin) haluaa lisätä omaishoidon tuen määrää Liperissä. Se tulee tarpeeseen, onhan kuntamme heikoilla jäillä tilastoista omaishoidon tuen käytössä.
Kiitos etenkin henkilökunnalle joka itseään säästelemättä on jaksanut päivästä toiseen pakertaa kuntamme hyväksi. Ei Liperi niin paha paikka ole asua, eihän?